Sponsor COOP Budding

Samen maken we het verschil. Dit is sinds twee jaar de slogan van Coop. Het verschil maken zit Frits en Jeanette van Coop Budding in de genen. Dat maakt het ondernemen voor hen dynamisch en iedere dag weer anders. “Om samen met de klanten en inwoners van Wehl een feestje te bouwen in de vorm van het Coop Budding Zomercarnaval is fantastisch en geeft ontzettend veel voldoening. Dit is met geen pen te beschrijven! Op deze feestavond is het familie gevoel echt aanwezig en natuurlijk is het gewoon super gezellig!”, geeft Frits aan.

Frits en Jeanette weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Van 1992 tot 1997 heeft dit ondernemerskoppel een supermarkt gehad in Brabant, waar zij altijd volop meegedaan hebben aan het carnavalsfeest. Zij zijn dus wel wat gewend op het gebied van carnaval, maar het Zomercarnaval in ons dorp is toch wel erg speciaal volgens Frits. “Ik heb nog nooit meegemaakt dat klanten al maanden van te voren praten over het feest en er zo naar uitkijken. Je kan echt spreken van de zomercarnavalskoorts. Ook onze medewerkers kijken er altijd naar uit. Voorafgaand aan het feest halen we altijd samen herinneringen op van de laatste editie van het Zomercarnaval.”

Vanaf de start van het Dorpsfeest in 2016 is Coop Budding sponsor van ons evenement, met in het speciaal de Coop Budding Zomercarnaval. “ Sponsor zijn van het Coop Budding Zomercarnaval vinden wij erg belangrijk. Op deze manier willen wij iets terug doen voor de Wehlse gemeenschap, wat ons een zeer goed en warm gevoel geeft. Het succes dat wij met onze Coop in Wehl hebben, hebben wij onder andere te danken aan alle mensen die dagelijks bij ons hun boodschappen doen. Het Dorpsfeest geeft in zijn algemeenheid een groot saamhorigheidsgevoel, iets wat uniek is en wat zeker gekoesterd moet worden de komende jaren. En daar dragen wij graag aan bij.”

Het hele gezin Budding, inclusief mascotte Coopie Coop, zal op vrijdagavond 24 mei aanwezig zijn tijdens het Coop Budding Zomercarnaval. Het hele gezin kijkt ook dit jaar weer ontzettend uit naar het Dorpsfeest. Ondanks dat zij in Apeldoorn wonen, ligt hun hart in Wehl. “Ik zeg altijd tegen mijn klanten, ”ik slaap in Apeldoorn en leef in Wehl””, vertelt Frits. Ook de kinderen Frits Jr. en Lisa zullen het Zomercarnaval weer mee maken en voelen zich ook direct thuis bij ons in Wehl in de feesttent. Volgens Frits zegt dit veel over de manier waarop wij in Wehl met elkaar omgaan. Gemoedelijkheid en gastvrijheid staan hoog in het vaandel.

Ter afsluiting nog een laatste boodschap van Frits;

“Beste inwoners van Wehl. Geniet van ons mooie Zomercarnaval en Dorpsfeest. Complimenten voor de organisatie van dit evenement, samen maken zij het verschil… Kortom, samen het verschil maken is gewoon het mooiste wat er is! Veel plezier!“

Sponsor Kemperman Verzekeringen

Kemperman Verzekeringen is er al vanaf de start van het Dorpsfeest in 2016 bij als trouwe sponsor. Ook dit jaar vinden zij het belangrijk om weer bij te dragen aan ons mooie Dorpsfeest. “Wehl kent een hechte gemeenschap, waarbij mensen veel voor elkaar over hebben. Wij willen met ons kantoor midden in die samenleving staan. Dat is precies de reden waarom wij ook dit jaar weer bijdragen aan het Dorpsfeest”, aldus Laurens Nijland van Kemperman Verzekeringen.

Dat het Dorpsfeest leeft in Wehl, merkt Laurens ook op kantoor: “Ik hoor mensen al maanden praten over het feest der feesten. Het schept een ongelofelijke verbinding in het dorp, heel mooi om te zien!”. Ook onder de Wehlse personeelsleden van Kemperman Verzekeringen en tijdens afspraken met klanten is het Dorpsfeest regelmatig gespreksonderwerp.

Voor de ondernemers in Wehl wordt elk jaar de Achterhoekse Open Business Borrel georganiseerd. Laurens is tot nu toe elke editie nog aanwezig geweest en verheugd zich ook nu weer op deze goed verzorgde netwerkavond. Nieuw dit jaar is de Zeskamp 2.0, dat in tegenstelling tot voorgaande jaren, dit jaar op verschillende plaatsen in Wehl zal plaatsvinden. Kemperman Verzekeringen stelt hiervoor de ruimte voor het pand aan het Beatrixplein beschikbaar. Wat daar precies gaat gebeuren, blijft nog even een verrassing!

Als afsluiting heeft Laurens nog een boodschap voor alle Wehlenaren:

“Geniet van alles wat er aangeboden wordt en geniet van elkaar. Maak er samen een mooi feest van!”

 

- Nieuws november 2018 -

De nieuwe datum voor 2019 is bekend: 23 t/m 26 mei 2019 wordt voor de 3e keer Dorpsfeest Wehl georganiseerd! Zet een dik vet kruis in je agenda en kom naar Dorpsfeest Wehl 2019! Samen maken we er weer een prachtig feest van.

- Nieuws oktober 2018 -

Dorpsfeest 2018 trekt veel publiek
Geschreven voor Eugène Alofs (voorzitter Stichting Wehl)

Onder het motto “Veur elk wah Waehls” organiseerde Stichting WEHL (Wat Een Heerlijk Land) samen met de Feestkoning voor de tweede keer het Dorpsfeest in Wehl.

Het werd een fantastisch evenement voor jong en oud en trok veel publiek in de mooi versierde Feesttent aan de Diepenbroekstraat. Alle evenementen werden meer dan goed bezocht met klappers de Zomercarnaval XL op de vrijdag en het Foute Dorpsfeest op zaterdag. Beide avonden werden door 1750 mensen bezocht.

Het Dorpsfeest werd op de donderdagmiddag geopend met de Seniorenmiddag gevolgd door de Open Business Borrel voor sponsoren en leden van de Wehlse Ondernemers Vereniging waarbij Marianne Zwagerman de ondernemers weer op scherp zette met haar rake uitspraken.

De vrijdagmorgen stond in het teken van de schoolkinderen. Zij kwamen verdeeld in groepen naar de Feesttent en werden door het Meemaak Theater kostelijk vermaakt. De allerkleinsten werden door het Peer Toftheater ontvangen in het Koningin Beatrix centrum.
De avond stond in het teken van de Coop Zomercarnaval XL met optredens van DJ Ronnie Arts, Gebroeders Ko en Stef Ekkel. Het werd een volle tent met een feestende menigte en gezellige sfeer.

Zaterdagochtend stond het (h)eerlijke Fairtrade Dorpsontbijt op het programma. Burgemeester Boumans opende het ontbijt door een Wehls brood aan te snijden. In de middag was er de grote Zeskamp en in de avond stond het Plus Bruil Foute Dorpsfeest op het programma met Q-Music, Ronnie Ruysdael en DJ Bacchie.

Zondagochtend namen 300 kinderen deel aan de spellenochtend en de oudere jeugd maakten het spannend in een volleybaltoernooi.
In de middag was er een motorrit, een solex/fietstocht en bracht de plaatselijke AMDG in een volle tent Maestro ten gehore met drie bekende Wehlenaren.
Wehl on Wheels werd nieuw leven ingeblazen door ruim 80 oldtimers, youngtimers, gemodificeerde auto’s, motoren en unieke voertuigen naar Wehl te halen. Schutterij de Eendracht uit Wehl verzorgde het Dorpskoning(in) schieten en het Dorpsfeest werd afgesloten met de coverband Brood op de Plank.

- Nieuws juni 2018 - 

Wat kunnen we terugkijken op een fantastisch tweede Dorpsfeest!
Middels deze weg willen wij iedereen bedanken voor de mensen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen om dit tot een gigantisch succes te maken.

We kunnen inmiddels melden dat er volgend jaar opnieuw een editie komt! Datum wordt in de loop van dit najaar bekend gemaakt.

 

-Nieuws februari 2018-

Inmiddels hebben wij ons eerste “Dorpsfeest Wehl” op grootste wijze gevierd. Het werd een fantastisch evenement voor jong en oud gehouden in het lange pinksterweekend begin juni.  Alle evenementen werden meer dan goed bezocht en leverden veel blijde gezichten op.

We willen jaarlijks meerdere evenementen organiseren rondom een grote Feesttent aan de Diepenbroekstraat in Wehl. Hierbij luisteren we goed naar de wensen van de Wehlse en Nieuw Wehlse bewoners.
In 2018 staat het tweede “Dorpsfeest Wehl” op het programma. Dit zal worden gehouden van donderdag 7 juni t/m zondag 10 juni 2018. Graag zien we jullie om wederom een waanzinnig feest te hebben voor alle inwoners van Wehl, Nieuw-Wehl en omgeving!

Dorpsfeest Wehl is een samenwerking tussen Stichting 'Wat Een Heerlijk Land' en Feestkoning, deze samenwerking is twee jaar geleden gestart met 'Wehl 200 jaar bij Nederland' en werd groots gevierd.
Voor meer informatie: www.feest-koning.nl en www.stichtingwehl.nl.

Heeft u ideeën/vragen/opmerkingen of zou u graag contact met ons op willen nemen?

Volg ons op facebook

Dit feest mag je niet missen!

Houd onze website en Facebook in de gaten voor wanneer de tickets voor 2019 in de verkoop gaan.